Bun Venit
Informatie
Admiterea
Proces educational
Specialitatile
Activitati extracurriculare
Management al Calitatii
  Strategia de calitate
  CEAC
  Membrii CEAC
  Regulament SMC
  Regulament CEAC
  Proceduri
  Acte normative
Acte normative
Biblioteca
Galerie
Absolventi
HR - posturi vacante
Forum
Contacte
 

IP-ul meu 3.236.214.224
 


Management al Calitatii

Colegiul TEHNIC al UTM isi asuma misiunea de a pregati cu precadere specialisti in domeniul tehnicc, capabili de a utiliza cunostinte stiintifice, tehnice si cultural-umaniste valoroase, de a se integra in procesele tehnico-economice si social-culturale ale societatii din RM si ale lumii contemporane. Principalul nostru obiectiv este acela de a contribui la dezvoltarea economica si sociala a RM oferind educatie si pregatire profesionala de calitate clientilor nostril (elevi si societate).

Prima grija si responsabilitate a fiecarui salariat al Colegiul TEHNIC al UTM, incepand cu conducerea acestuia, este calitatea procesului de invatamant si a proceselor conexe acestuia in concordanta cu principiile Managementului Calitatii.

Standardele de pregatire a fortei de munca care reprezinta domeniul prioritar al formarii din scoala, implica un nivel ridicat de tehnicitate, un bagaj mare de cunostinte generale si un comportament social adecvat. Pregatirea elevilor impune o strategie superioara, o conlucrare foarte buna a tuturor factorilor: profesori, directori, beneficiar (agenti economici sau universitati), si nu in ultimul rand o dotare corespunzatoare. Centrat pe stabilirea unui echilibru intre cerere si oferta educationala, parteneriatul dintre scoala si agentii economici are un impact semnificativ, din perspective dezvoltarii personale si a insertiei socio-profesionale a viitorilor absolventi.

Managerii Colegiul TEHNIC al UTM vor depune toate eforturile pentru implementarea cu succes si mentinerea unui Sistem al Managementului Calitatii, pentru realizarea unui invatamant la nivelul asteptarilor, conform traditiilor scolii.

La summit-ul Ministrilor Educatiei din spatiul european de la Bergen, Norvegia (mai 2005) Republica Moldova a semnat declaratia de aderare la procesul Bologna, iar drept consecinta sistemul de invatamant din Republica Moldova trebuie sa demonstreze ca poate face fata cerintelor acestui proces. Una din cerinte, convenita la summit-ul de la Berlin (septembrie 2003), este ca toate tarile membre si candidate sa-si defineasca si implementeze pana in 2005 un sistem national de asigurare a calitatii in invatamantul superior.

Pentru a avea acces la programele europene de cercetare, de mobilitate a profesorilor si studentilor, pentru ca diplomele emise sa se bucure de recunoastere internationala, universitatile din republica trebuie sa-si compatibilizeze structura si continutul ofertei, standardele, criteriile si procedurile de evaluare a rezultatelor cu cele europene. Dat fiind faptul ca Universitatea Tehnica a Moldovei a fost una dintre primele universitati din Republica Moldova, care a aderat la aceste conventii, asumandu-si angajamentul de a se conforma la standardele si cerintele invatamantului superior european, la 1 septembrie 2006, la UTM, a fost infiintata o noua subdiviziune - Departamentul de Management al Calitatii (DMC, website http://www.dmc.utm.md), care are drept scop implementarea si monitorizarea sistemului de management al calitatii.

Colegiul TEHNIC al UTM fiind parte componenta al Universitatii Tehnice a Moldovei, la 1 septembrie 2015, a fost infiintata o noua subdiviziune - Comisia pentru evaluarea si asigurarea calitatii (CEAC), care are drept scop implementarea si monitorizarea sistemului de management al calitatii in Colegiul.

In aceste conditii se modifica cerintele impuse sistemului de pregatire a specialistilor in institutiile de invatamintul mediu de specialitate, apare ca componenta esentiala asigurarea calitatii specialistilor - absolventi ai Colegiului. Sistemul de management al calitatii se impune ca parte complementara a managementului strategic in Colegiul Tehnic al UTM...::   Copyright © 2016 Colegiul Tehnic al UTM. Toate drepturile rezervate.   ::..