Bun Venit
Informatie
Admiterea
Proces educational
Specialitatile
Activitati extracurriculare
Management al Calitatii
Acte normative
  Actele CT
  Actele SMC
  ECVET
Biblioteca
Galerie
Absolventi
HR - posturi vacante
Forum
Contacte
 

IP-ul meu 3.236.214.224
 


Sistemul Credite de Studiu in Vet (ECVET)

Implementarea a Sistemului Credite de Studiu in VET (in continuare ECVET), aprobate prin ordinul ministrului Educatiei nr. 857 din 23 august 2013 in Colegiul TEHNIC al UTM are loc conform:

  • Regulamentul de organizare si desfasurare a procesului de invatamint in institutiile de invatamintul mediu de specialitate (colegii) in baza Sistemului de Credite de Studu
  • Plan-cadru pentru invatamintul mediu de specialitate, in baza Sistemului de Credite de Studiu
  • Ghid de implementare a Sistemului de Credite de Studii in invatamintul mediu de specialitate din R. Moldova

Sistemului Credite de Studiu in VET se aplica tuturor elevilor din invatamintul cu frecventa la zi, cu frecventa redusa sau la distanta, inscrisi in institutiile de invatamint mediu de specialitate, incepind cu anul de studii 2014-2015, elevilor straini (cu exceptiile prevazute de legislatia in vigoare sau de tratatele internationale).

Procesul educational in 2013 in Colegiul TEHNIC al UTM este organizat, incepind cu anul de studii 2014-2015, cu aplicarea ECVET, care realizeaza functia de acumulare pentru evidenta rezultatelor educationale la toate formele de invatamint, precum si functia de transfer in procesul de mobilitate a persoanelor instruite (elevilor) cu referinta la formarea profesionala . in cadrul altor programe si niveluri de studii si in diverse contexte educationale.

Continutul procesului de studii este determinat de planurile de invatamint si curriculumurile/programele analitice pe unitati de curs.

Planurile de invatamint in Colegiul TEHNIC al UTM se elaboreaza si aproba in conformitate cu prevederile Planului-cadru pentru invatamintul mediu de specialitate.

Curriculum-urile/Programele analitice, elaborate si aprobate de catedre/consiliul metodic, vor include un preambul cu descrierea unitatii de curs si a continutului propriu-zis.

Asigurarea metodica a procesului de predare/invatare/evaluare in Colegiul TEHNIC al UTM se realizeaza de catre catedre care propun elevilor pachetul necesar de materiale.

Incheierea anuala a Contractului de studii, document de baza indispensabil in procesul de realizare a functiei de acumulare a ECVET, intre elev si institutia de invatamint, la care acesta isi face studiile, este obligatorie.

..::   Copyright © 2016 Colegiul Tehnic al UTM. Toate drepturile rezervate.   ::..